Virüs ve Bakterilere Karşı Sıvı Probolis Nasıl Kullanılır?

27-02-2023 14:50
Virüs ve Bakterilere Karşı Sıvı Probolis Nasıl Kullanılır?

Propolis; Bitki tomurcuklarından, gövdeleri ve yapraklarından reçineler arılar tarafından toplanarak, yapışkan hale dönüştürülmesinden elde edilen antimikrobiyal ve antibakteriyel bir maddedir. Aynı zamanda da arı sütü, ham bal ve polen gibi doğal bir arı ürünüdür.


Bal arıları tarafından toplanan reçinelerin, bal arılarının salgıladıkları tükürükle ve petekteki mumlarla karıştırmalarıyla son halini alan doğal propolisin üretimi bu şekilde son bulur.


Propolisin yapısında; Petek mumu, çiçeklerden toplanan reçine ve çiçeklerden gelen aromatik yağlar ile esansiyel madde, polen, bitki balsamı ve diğer maddeler bulunur.


Damla, kapsül, şurup, toz, sprey, tablet ve kapsül formlarında bulunan propolis, sağlıklı beslenme listelerinde yer almaktadır.


Bu önemli besin kaynağı olan sıvı propolisi yakından tanıyalım. 


Sıvı Propolisin Faydaları;


Sıvı propolis damla şeklinde kullanıldığında vücuttaki yağ yakımını hızlandırdığı, beslenme ve diyet listelerinde yeri olduğu bilinmektedir.


Düzenli kullanım sonunda cildi gençleştirir, nemlendirir, elastik yapısını korur, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur, kolajen seviyesini yükseltir, cildi sıkılaştırdığı da bilinir. Aynı zamanda cilt tahrişini, cilt iltihabını ve sivilceyi önlediği, bakterileri öldürdüğü söylenmektedir. Topikal uygulamalarda yaraların iyileşmesini destekler.


Uçukların iyileşmesine karşı olumlu etkisi olduğu bilinir.


Hücrelerin büyüme sürecine olumlu etkileri olduğu için yara ve yanık tedavisinde etkili sonuçları olan propolis ülser tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir.


Güçlü bir antioksidan olan, antiviral ve antibiyotik etkisi ile kış aylarında ki soğuktan kaynaklı hastalıkları ve boğaz iltihaplarını önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi vardır. Grip virüslerine karşı etkili bir güçtür.


Ağız ve diş sağlığına iyi geldiği belirtilmiştir. Diş çürüklerine karşı, ağızda oluşan virüs, bakteri, mikropları yok etmede, ağız ülseri, diş eti çekilmesi ve hassasiyeti ile diş eti iltihabına, aftlara karşı etkili olduğu bilinmektedir.


Birçok ülkede üretilen propolislerin aksine Anadolu kökenli propolisler daha yüksek oranda mikrop öldürücü ve antioksidan etkiye sahip olduğu bilinmektedir.


Çeşitli kanser türlerinin tedavisinde, propolisin sitotoksik etkisi yani zararlı hücreye toksik şekilde tepki verip, zararlı hücreyi öldüren ve antienflamatuar özelliğe sahip olduğu düşünülmektedir. 


Propolisin lenfoma hücrelerinin gelişimini engellediği, yapılan araştırmalarla belirtilmiştir. Kullanım şekli ve dozu hakkında uzman hekim görüşü çok önemlidir.


Kemoterapi tedavisine başlamadan tüketmeye özen gösterilince, kemoterapi sonrası oluşan olumsuz etkilere karşı direnç kazanmamızı sağladığı iddia edilmektedir. Bu hususta uzman doktorunuza danışmakta fayda vardır. 


Sperm hareketliliğini arttırıp, testosteron seviyesini düzenlediği bildirilmiştir.


Sıvı Propolis Nasıl Kullanılır?


İnsan sağlığını destekleyen propolisi; Sabah ya da akşam, aç ya da tok karnına kullanımı fark etmeyen propolisin en çok kullanım şekli; Sıvı damla formudur. Kullanımı basit olan sıvı formu yiyeceklerimizin içine, örneğin yoğurt, pekmez, bal ile damlatılarak tüketebiliriz. İstenirse de sıvı içeceklerimizin içine, örneğin meyve suyu, su, süt ile damlatılarak tüketebiliriz. Su da çözünen sıvı propolisleri suyla karıştırarak ağız gargarası olarak da kullanabiliriz.


Yetişkinler için günde yirmi damla, çocuklar için günde on damla kullanılmasının yeterli olduğu söylense de kişiye göre değişkenlik gösterebilecek doz bilgisini mutlaka uzmanlardan öğrenmek önemlidir.


Tedavilerde ve sağlık sorunlarının giderilmesine destek vermek için kullanılmasında mutlaka bir uzman hekimden görüş alınmalıdır. Uzman hekimin verdiği kullanım talimatına uyulmalı, şüpheli bir durumda doktorla iletişime geçilmelidir. Datçam olarak uyarımızı lütfen dikkate alınız.


Blog Etiketleri :
Bal
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.