Meşhur Datçam Acıbadem Macunu Nedir?

25-03-2023 14:16
Meşhur Datçam Acıbadem Macunu Nedir?

Datça Yarımadası; Yarımadadaki buluntulardan anlaşılan M.Ö. 2000’lere kadar dayanan bir tarihçesi vardır. Karyalılar, Dorlar ve Romalılar, Lidyalılar, Persler, Bizanslar gibi birçok topluluğun egemenliğine girmiştir. Yarımada On beşinci yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu topraklarına girerek Datça sürekliliğini devam ettirmiştir.


Üç tarafı denizle çevrili olup, Ege bölgesinde yer alan Datça engebeli ve dağlık bir yapıya sahiptir. Akdeniz iklimine sahip olan Datça yılın çoğu zamanı güneşli, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Yaz aylarında Kuzey rüzgarları yaz aylarında Datça’dan geçmektedir. Birçok koyu olan Datça’nın sahil şeridi de misafirlerini doğal güzellikleri ile etkilemektedir. 


Zeytinyağı üretmek için bulunan imalathaneler dışında sanayi tesisleri yoktur.


Datça’da tarım; Kendi ekonomisinin temelini oluşturmaktadır. Türkiye’de badem üretiminin en lezzetli, en doğal, en gözde yeri olan Datça’nın eğimli arazilerinde badem üretimi, ekonomisinin temel taşını oluşturmaktadır.


Datça yöresinde Acı badem, Tatlı badem ve Nurlu badem türleri yetişmektedir.


Acıbadem; Meyvelerin çekirdekleri küçük olan bir badem türüdür. Acıbademin birçok tüketim çeşitliliği olan, bitkisel, sağlıklı, faydalı ve doğal bir üründür. 


Acıbademin tüketim türlerinden biri de Datça macunu olan Acıbadem macunudur.

Meşhur Datçam Acıbadem Macunu Nedir ve İçeriği Nelerdir? 


Datçam Acıbadem macunu; Akciğerleri sigara etkisinden temizleyen, onaran, öksürük giderici, nefes açıcı özelliği ile doğal içeriğe sahip ve bitkisel bir üründür. Bizler için takviye edici ek gıda sınıfına girmektedir.


Datça Acıbadem macunu içeriğinde başta acıbadem, meyan kökü özü ve yoğun olarak zencefil tozu bulunmaktadır. Bunların dışında da damlasakızı, zerdeçal, keçiboynuzu (harnup) özü ve kekik balı bulunmaktadır.

Acıbadem Macunu Nasıl Yapılır? 


Kaynatılmış sıcak suya meyan kökü özü, zencefil tozu, damlasakızı, zerdeçal, acıbadem, kekik balı ve keçiboynuzu (harnup) özü eklenerek, iyice karıştırılır. Bir süre bekledikten sonra oda sıcaklığında bekletilir ve acıbadem macunu tüketim için hazırdır.


Acıbadem Macunu Faydaları Nedir? 


Bağışıklık sistemini olumlu yönde etki eder. Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirip, bağışıklık sistemini dengelediği belirtilmektedir.


Balgam söktürücü olan acıbadem macunu bitkisel ve doğal yöntemlerden biri olarak tanımlanır. İçeriğinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde sigaranın neden olduğu balgam problemlerine de iyi geldiği belirtilmektedir.


Öksürüğü kesme özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Kronik öksürük rahatsızlığına acıbadem macununu tüketerek bu tip problemlere çözüm olabileceği söylenmektedir. En etkili ve en faydalı olduğu bilinen acıbadem macununa doğal ve bitkisel öksürük kesici diyebiliriz.


Sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu söylenen acıbadem macunu doğal ve bitkisel tüketim yöntemidir. Ayrıca sigaranın neden olduğu akciğer tahribatını da önleyen ve onaran etkileri de olduğu bilinmektedir. 


Nefes açıcı özelliği ile de dikkat çeken acıbadem macunu tüketen kişinin daha rahat nefes aldığı da söylenmektedir.


Üst solunum yolu enfeksiyonları ve gribal enfeksiyon rahatsızlıklarına; Acıbadem macunu içeriğinde yoğun olarak bulunan zencefilin tedavi özelliğini desteklediği bildirilmiştir.


Aynı zaman da tat duyusunu onardığı, geliştirdiği, kaybolan koku duyusunu aktifleştirdiği de söylenmektedir.

Acıbadem Macununun Zararı Var mıdır? 


Meşhur Datçam acıbadem macunu tamamen Doğal ve Bitkisel bir ürün olduğu için hiçbir zararı yoktur. Aksine bağışıklık sistemini güçlendirici, nefes açıcı ve vücudunuzu onarıcı etkilere sahiptir.


Acıbadem Macunu Nasıl Kullanılır? 


Datçam olarak sizlere tavsiyemiz bir tatlı kaşığı macunun üstüne bir bardak sıcak su içerek, günde iki kez, yemeklerden önce ve sekiz saat aralıklı tüketmenizdir. 


Her bitkisel ürün gibi acıbadem macunu da dikkatli kullanılması gereken bir üründür. Kronik bir hastalığı bulunan, çeşitli nedenlerle sürekli olarak ilaç kullanan veya besin alerjileri olan bireyler acıbadem macununu kullanmadan önce mutlaka hekimlerine danışmaları, önerilen dozları aşmamaları gerekir.


Hamilelere, emzirenlere, gebelik şüphesi olanlara ve küçük çocuklara acıbadem macununun kullanımı doktor tavsiyesi dışında önerilmez.


Acıbadem Macunu Nasıl Muhafaza Edilir? 


Doğal ve lezzetli Datçam acıbadem macununu sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için nemden uzak, kuru ve güneş almayan, serin bir yerde, hava almayacak bir kapta muhafaza etmeniz gereklidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.