Buzlu Badem: Yazın Vazgeçilmez Lezzeti

05-07-2023 12:29
Buzlu Badem: Yazın Vazgeçilmez Lezzeti

Ülkemiz yöresel lezzetler açısından çok zengindir. Bunlara sokak lezzetlerini de dahil edebiliriz. En popüler sokak lezzetlerinin arasında kestane kebap, midye, gevrek (simit), tavuklu pilav, buzlu badem gibi seçenekler bulunmaktadır. 


Tamda bulunduğumuz mevsim ve ay buzlu bademin en tazesinin olduğu, aranan ve özlenen dönemidir, hem yemesi keyifli hem de sağlıklı bir atıştırmalıktır.


Buzlu Badem Nedir?


Haziran ve Temmuz ayında toplanan taze (yaş) bademlerle, sokaklarda seyyar satıcıların camekanlı, küçük el arabalarında gördüğümüz, yaz akşamları severek tükettiğimiz, kan şekerimizi düşürmek istediğimizde yediğimiz buzlu bademleri özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde sıklıkla görülen otantik ve yöresel bir lezzettir.


Çoğunlukla sokakların en işlek yürüyüş yollarında, sahil kenarlarında, yol üstündeki lokantalarda karşımıza çıkmaktadır. 


Meze ve atıştırmalık olarak tüketilen buzlu bademlerin servisi de kendine has bir tarzdadır. Atıştırmalık olarak tüketmek istediğimizde, seyyar satıcılardan kağıttan yapılmış külahlarda, gramla tartılarak, buz parçaları ile taze, yaş, kabuksuz bademlerle karışık olarak sunulur. Keyifli yemek sofralarımızın en kıymetli ve en pahalı mezesi olarak, buz parçasının üzerine serpilmiş, yaş, taze ve kabuksuz bademlerin serpiştirmesi ile sunulur.


Buzlu Badem İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?


Ege ve Akdeniz Bölgelerinin sahil şeridinde, yaz aylarında yoğunlukla bulunan buzlu bademe ulaşabilecek durumunuz yoksa evde de kendiniz kolayca yapabilirsiniz. 


- Yemek istediğiniz miktarda taze ve kavrulmamış badem (daha önce yediğiniz lezzete ulaşmak isterseniz, bademin ana vatanı olan Datçam’ın kavrulmamış bademlerini temin ederek yapabilirsiniz),
- Çiğ bademlerinizin üzerini geçecek miktarda kaynatılmış, sıcak su,
- Derin bir kap,
- Yeteri kadar buz parçaları

Buzlu Badem Nasıl Yapılır?


En lezzetli, yoğun aromalı Datçam’ın taze, çiğ bademlerini datcam.com’dan temin edebilirsiniz.


Aldığınız çiğ bademleri bir kaba koyarak önden hazırladığınız sıcak suyu, bademlerin üzerini geçecek kadar ekleyiniz. Kabuklarının kolay soyulması için onbeş ila yirmi dakika bekletiniz. 


Not: Çiğ bademleriniz (kavrulmamış badem) ne kadar taze olursa, kabuklarını soyabilmek o kadar kolay olacaktır.


Onbeş ila yirmi dakika beklettiğiniz bademlerin sıcak suyunu süzerek, bademlerinizin kabuklarını soyunuz. Soyduğunuz çiğ bademlerinizi derin bir kaba koyun ve üzerine buz parçalarınızı ekleyerek tüketebilirsiniz. Buzlu bademlerinizi o an tüketemeyecekseniz, buzdolaplarınızda bekletebilir, soğuk bir şekilde yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun. 


Datçam olarak sizlere önerimiz, aroması en yüksek, en iri taneli Datçamın Nurlu Bademi ile buzlu bademlerinizi yapabilirsiniz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.