Badem Yağı: Cilt ve Saçlar İçin Mucizevi Etkileri

05-07-2023 12:13
Badem Yağı: Cilt ve Saçlar İçin Mucizevi Etkileri

Datçam bademi; Dünyaya lezzeti ve faydaları ile nam salmış bir gıdadır. Bademin bir çok özelliklerinden farklı şekillerde faydalanmaktayız. Başta çerez olmak üzere, pasta, çikolata, şeker sektöründe kullanıldığı gibi,  Badem yağı; İlaç ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır. 


Badem Yağı Nedir?


Badem yağı; Tatlı badem yağı ve acı badem yağı olarak iki guruba ayrılmaktadır. Besin değerleri ve içerikleri birbirlerine benzer olsa da kullanım alanları değişkenlik gösterir. Birbirlerinden farklı ağaçlarda yetişen badem çeşitlerinin yağlarından elde edilen acı badem yağında amigdalin adlı glikozit bulunması, siyanür etkisi görülen bileşenler cilt bakımı için uygun görülmemiştir. Tatlı badem yağı cilt bakımı ve kozmetik alanlarında sıklıkla rastlamaktayız.


Bir yemek kaşığı badem yağı; Günlük ihtiyacımız olan E vitamininin yüzde onyedisini karşılamaktadır. Badem yağının yapısında oleik asit, linoleik asit, palmitik asit, stearik asit, linolenik asit, palmitoleik asit bulunmaktadır.


Badem Yağı Nasıl Yapılır?


Uçucu bir yağ olan badem yağı, ısıya maruz kalmaksızın, doğal yapısını ve bileşenlerini etkilemeden, kuru ve taze bademlerden Datçam uzmanlığı ve soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmektedir. 


Badem Yağı Nasıl Kullanılır?


Badem yağı, ayakkabıların korunması amacı ile kullanılan bir yağ olup, ney sazının bakımında da tercih edilmektedir. Tatlı badem yağı kozmetik alanlarında çoğunlukla saç ve cilt bakımları için tercih edilir.


Badem yağını iki şekilde kullanabiliriz. Kullanım şekillerinden biri ağız yoluyla bir bardak suya iki damla badem yağı ekleyerek tüketmek, diğeri ise etki etmesini istediğimiz bölgeye sürerek. Fazla kullanım sonucunda tüylenme yapabileceği için gerekli miktarı uzmanlardan görüş alarak uygulamak gerekmektedir.


Cilt Ve Saç Bakımında Badem Yağının Etkileri Nelerdir?


İçeriğinde bulunan E vitamininden kaynaklı, kıl köklerini besleyerek tüylenme yapmaktadır. Bu etkisi sayesinde sakallarda, saçlarda, kaşlarda, kirpiklerde güçlendirmek, dökülen kılların yerinde tekrar tüylenmeyi oluşturmak için kullanılır.


Düzenli kullanıldığında sivilceleri, akneleri, göz altı morlukları, göz halkaları, güneş lekeleri tedavilerinde, cildi pürüzsüz ve aydınlık yapması için kullanılır.


Badem yağının onarıcı, yumuşatıcı, nemlendirici, koruyucu ve besleyici etkileri ile cilt ve saç bakımlarında tercih edilmektedir. 


Badem Yağı Faydaları Nelerdir?


Badem yağı ağız yoluyla tüketildiğinde öksürüğü kestiği, parazitlerden vücudumuzu temizlediği,


Badem yağının yumuşatıcı etkisi oldukça fazla ve önemlidir. Kuruyan dudaklara, ayak topuklarına ve dirseklere iyi geldiği söylenir. Ağız yoluyla tüketildiği taktirde yumuşatıcı özelliği ile bağırsakları çalıştırıp, temizlediği ve kabızlığa iyi geldiği alternatif tıp uzmanlarınca önerilmektedir.


Göz çevresini ve göz kapaklarını nemlendirdiği gibi kurumasını engelleyip, göz kapaklarında oluşan alerji durumlarına iyi geldiği,


Yara iyileştirici, yanıklara iyi geldiği,


Saçlarda besleyici, saç kırıklıklarını önlediği, saçları nemlendirdiği uzmanlar tarafından bildirilmektedir.


Cilt çatlaklarına iyi geldiği söylenen badem yağının vücudumuzda kalça, karın, bel, basen bölgelerine sürüldüğünde yumuşattığı ve nemlendirdiği, ciltte oluşan ölü hücreleri temizlediği,


Düzenli olarak sürülerek uygulanan badem yağı, dökülen yada dış etkilerden kaynaklı yanan kaş, bıyık ve sakalda güzel sonuçlar alındığı görülmüştür. Daha sağlıklı ve gür olmasını sağladığı,


Egzama, sivilce, sedef, akne gibi cild rahatsızlıklarının tedavisini desteklediği,


Makyaj temizleme için etkili olduğu,


Tırnakları güçlendirerek, kırılmasını önlediği ve pürüzsüz yapıya sahip olmasını sağladığı gözlemlenmiştir.


Güneşten gelen zararlı etkileri önlemektedir ve cildimizi korumamıza yardımcı olduğu,


Ağız yolu ile tüketildiği takdirde kalp ve damar sağlığını koruduğu, bağışıklık sistemini güçlendirdiği,


Kan dolaşımını desteklemesi ile tansiyon ve kolesterole iyi geldiği,


İçeriğinde bulunan yağ asitleri sayesinde hafızayı güçlendirdiği,


Çocuklarda kemik, tırnak, saç gelişimini desteklediği söylenmektedir.


Ağrılı kaslardan ve stresli, gergin halden kurtulmak için badem yağı ile masaj yapılması, vücut ağrılarının gidermesine, kasları yumuşatarak ve kan dolaşımını hızlandırıp, oksijen oranını arttırarak stresli, gergin halden çıkılmasına sebep olduğu bilinmektedir.


Badem Yağı Nasıl Saklanmalıdır?


Güneş ışığı, ısı ve nemden korunarak, serin, karanlık ve hava almayan şişeleme yöntemi ile muhafaza edilmelidir. Badem yağınızın bozulduğunu kokusundan ve tadından anlayabilirsiniz. 


Datçam olarak badem yağı alırken güvenilir üreticilerden temin etmenizi öneririz.


Badem yağı; Her tip hassas yapıya sahip olan kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği, bir çok badem yağı faydaları bulunan doğal bitkisel bir destek ürünüdür. Dahili ve harici kullanıma uygundur. Cilt bakımında, saç bakımında, salata soslarında ve yemeklerde de kullanılan tatlı badem yağının günlük tüketim oranlarını uzmanlarınıza danışarak tüketmeniz önemlidir.  

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.